Måltidens betydelse inom äldreomsorg

Måltidens betydelse inom äldreomsorg

Vård och omsorg | Äldreomsorg | 1 timme och 21 minuter

Motsvarar ½ dag lärarledd utbildning

Beskrivning

Förbättra dina kunskaper om måltidens betydelse inom äldreomsorg med vår utbildning online.

Utbildningen Måltidens betydelse inom äldreomsorg berör hur du kan skapa trivsel och samverkan kring måltiderna och motverka undernäring. Du får kostråd att använda när de äldre har låg aptit eller en demenssjukdom.

Utbildningen riktar sig till vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, paramedicinsk personal, enhetschefer, gruppledare och verksamhetschefer.

Relevanta nyckelord: Näringsrik mat, Kostanpassning, Måltidsmiljö, Måltidsordning, Måltidsservice, Smakpreferenser, Dietist, Åldrande

Uppdaterad/Granskad: 2024-04-04

Innehåll

  • Måltider inom omsorgen, undernäring hos äldre, kostråd vid låg aptit, nattfasta
  • Samverkan kring dagens måltider
  • Miljö och delaktighet
  • Måltidsobservationer
  • Kostråd och måltidsmiljö vid demenssjukdomar

Delmoment

0. Introduktion till kursen Måltidens betydelse inom äldreomsorgen

Utbildare Jasmin Matinzadeh presenterar kursens innehåll och upplägg.

Längd: 2 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 21 minuter)

1. Block 1: Måltider inom omsorgen, undernäring hos äldre, kostråd vid låg aptit, nattfasta - Undernäring

2. Block 1: Måltider inom omsorgen, undernäring hos äldre, kostråd vid låg aptit, nattfasta - Nutritionsbehandling

3. Block 1: Måltider inom omsorgen, undernäring hos äldre, kostråd vid låg aptit, nattfasta - Kostråd vid låg aptit

4. Block 1: Måltider inom omsorgen, undernäring hos äldre, kostråd vid låg aptit, nattfasta - Frukt och grönt vid låg aptit

5. Block 1: Måltider inom omsorgen, undernäring hos äldre, kostråd vid låg aptit, nattfasta - Vikten av att äta regelbundetProva!

6. Block 2: Samverkan kring dagens måltider - Kommunikation och samverkan

7. Block 2: Samverkan kring dagens måltider - Registrering av mat- och dryckesintaget

8. Block 2: Samverkan kring dagens måltider - Dagens måltider

9. Block 2: Samverkan kring dagens måltider - En dagsmeny

10. Block 3: Miljö och delaktighet - Måltidsmiljö

11. Block 3: Miljö och delaktighet - Presentation och servering av måltiden

12. Block 3: Miljö och delaktighet - Gör de äldre delaktiga

13. Block 3: Miljö och delaktighet - Dukning

14. Block 3: Miljö och delaktighet - Lugn och ro och samtal

15. Block 4: Att observera måltider - Måltidschecklista för äldreboende

16. Block 4: Att observera måltider - Måltidsobservationer

17. Block 4: Att observera måltider - Vad bör en måltidsobservation innehålla?

18. Block 4: Att observera måltider - Intervjufrågor med de äldre

19. Block 5: Kostråd och måltidsmiljö vid demenssjukdomar - Mat vid demenssjukdomar

20. Block 5: Kostråd och måltidsmiljö vid demenssjukdomar - Att förhöja måltidssituationen

21. Block 5: Kostråd och måltidsmiljö vid demenssjukdomar - Kontrastdukningar

22. Block 5: Kostråd och måltidsmiljö vid demenssjukdomar - Röda inslag i måltiden

23. Block 5: Kostråd och måltidsmiljö vid demenssjukdomar - Färgade glas till drycker

Kursmaterial

Anteckningar

Utbildningsbolag

Utbildningen ger diplom som visar att du har kunskaperna.



Bra jobbat!

Du har fullföljt utbildningen Måltidens betydelse inom äldreomsorg och kan nu erhålla ditt diplom.

Tillbaka till utbildningen Erhåll ditt diplom

Visningsfilmen är slut

För att starta utbildingen Måltidens betydelse inom äldreomsorg måste du först köpa den.

Tillbaka till utbildningen
Måltidens betydelse inom äldreomsorg 796 1 1795

Kontakt